Wijzing verdeelsleutel Glasbewassing

Zojuist hebben wij Stadswonen informeert dat wij als bewoners hebben ingestemd met de voorgestelde wijziging van de verdeelsleutel glasbewassing.

De WoCO had twee meldingen/klachten via facebook ontvangen dat bewoners voor glasbewassing betalen maar dat hun ramen niet worden gezeemd.

Op dit moment zijn de kosten van glasbewassing evenredig over de bewoners verdeeld, echter is nu gebleken dat niet de ramen van elke bewoner wordt gewassen. Dit heeft te maken dat de glazenwasser niet meer uit zijn hoogwerkersbak het balkon op mag stappen.  Zo krijgen de bewoners met een privé balkon kosten doorberekend voor het ramen zemen terwijl hun ramen niet gezeemd worden. Andere bewoners hebben weer een 2 keer het raamoppervlak en betalen net zo veel.

Pand

Daarom hebben we op maandag 25 juli 2016 in gesprek geweest met Stadswonen over de verdeelsleutel glasbewassing. Stadswonen had ook een geactualiseerde verdeelsleutel gepresenteerd waarmee de WoCo in principe akkoord is.

Om deze nieuwe verdeelsleutel te kunnen toepassen is de instemming van de Bewoners nodig via een algemene bewonersvergadering. Deze is geweest op 5-12-2016.

Het voorstel gaat dan al gelden voor het boekjaar 2016 en zal worden gebruikt voor de afrekening servicekosten 2016 die omstreeks juni/juli 2017 wordt verstuurd naar de bewoners.

Omstreeks mei 2017 maar voor 1 juni 2017 wordt de aanpassing verdeelsleutel en de nieuwe voorschotbedragen naar de bewoners worden gecommuniceerd.

In overleg met de wooncommissie is besloten de glasbewassing te verdelen aan de hand van de glasbewassing zoals die daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat bewoners:

  • Met alleen ramen die via een afgesloten privé balkon te bereiken, zijn geen bijdrage meer betalen voor glasbewassing.
  • Er zijn bewoners die alleen ramen in de erker hebben. Deze bewoners betalen met een factor één in de kosten van de glasbewassing.
  • De bewoners die ramen in de erker hebben en daarnaast nog een raampartij, of een raampartij met een vergelijkbaar dubbel oppervlak gaan een factor twee aan de glasbewassingskosten betalen.

Deze nieuwe verdeling wordt toegepast op de afrekening servicekosten 2016.

Toelichting

De totale kosten worden op dit moment gelijk verdeeld over 163 VHE’s. Van deze VHE’s worden er 35 niet gewassen en het deel dat wel gewassen wordt kan worden verdeeld in woningen die met een factor 1 (104 woningen) of met een factor 2 (24 woningen) moeten worden afgerekend in verband met het oppervlakte de te zemen ramen van de VHE.

Dit betekend dat er:

  • Van de 163 VHE’s  van 35 woningen de ramen niet worden gewassen.
  • Van de 163 VHE’s moeten de kosten over 128 woningen worden verdeeld.
  • De factuur moet worden verdeeld worden door factor 152 (104 Xfactor 1 en 24 maal factor 2)
  • Van deze 128 woningen dienen er 104 VHE’s worden afgerekend met de factor één.
  • Van de 128 woningen dienen er 24  er met de factor twee worden afgerekend.
Geplaatst in Beleid, Nieuws en getagd met .
jairusbarry

Jai'rus Barry

Beheerder sinds 2013 en wooncommissielid sinds 2009 tot 01-03-2020

Geef een reactie