Huisdierenbeleid

Het houden van huisdieren is verboden. Er kan echter door de wooncommissie toestemming worden verleend om huisdieren te houden. Hiervoor gelden echter enkele regels (zie ook Beheerreglement deel 5.5 lid 11 en Algemene huurvoorwaarden 6.4 verbodsbepalingen lid 1, welke je ontvangen hebt bij het tekenen van je contract):

  • Er dient schriftelijk een verzoek door de bewoner ingediend te worden.
  • Het houden van duiven en honden is nooit toegestaan.
  • Bewoners van een meerpersoonsunit moeten altijd een verklaring van geen bezwaar van hun unitgenoten kunnen overleggen.
  • Bij verleende toestemming van de wooncommissie aan een eenheid mag elke nieuwkomende unitbewoner zijn veto uitspreken over de aanwezigheid van het huisdier. De bezitter van het huisdier is verantwoordelijk voor alle technische en hygiënische schade welke direct of indirect door het huisdier veroorzaakt wordt, dat ter beoordeling van de wooncommissie en Stadswonen. Kosten van ongediertebestrijding komen uiteraard voor diegene zijn rekening, indien er een relatie bestaat tussen de aanwezigheid van het huisdier en de komst van ongedierte in of ter plaatse van de kamer.
  • Het huisdier verblijft binnen uw eigen unit. Voor gemeenschappelijke ruimten binnen uw unit (keuken, gangen, toilet en douche) dien je te overleggen met uw huisgenot(en). Verblijf uw huisdier op plaatsen waar dit niet mag, dan kan de wooncommissie, maar ook uw huisgenot(en) de goedkeuring te allen tijde intrekken, waarna het dier dient te worden verwijderd uit het woongebouw.
  • Bezitters van een aquarium met een inhoud van meer dan 50 liter moeten verzekerd zijn tegen waterschade als gevolg van breuk. Zij dienen een polis te kunnen overleggen
  • Als door aanwezigheid van het huisdier overlast wordt veroorzaakt in welke zin dan ook, kan de wooncommissie de verleende toestemming intrekken waarna het huisdier uit het woongebouw verwijderd moet worden
  • Na het beëindigen van de huurovereenkomst moet bij vertrek uit de eenheid de bewoner zijn huisdier meenemen. Tenzij een achterblijvende bewoner het huisdier onder dezelfde condities overneemt, wat schriftelijk aan de wooncommissie moet worden vermeld.