Verandering verhuurbeleid per 1-8-2019

Per 1 augustus 2019 gaat Stadswonen een deel van hun verhuurbeleid veranderen. Onderstaande bericht heeft Stadswonen verstuurd naar alle huidige huurders.

Waarom verandert een deel van het verhuurbeleid?

Stadswonen Rotterdam is dé huisvester voor studenten. We willen studenten het makkelijk maken woonruimte te vinden in Rotterdam en na hun studie laten doorstromen naar een huurwoning die past bij hun nieuwe situatie. De toenemende druk op de woningmarkt en daarmee de oplopende wachttijden maken het ons moeilijk deze belofte waar te blijven maken. We breiden ons bezit de komende jaren uit, maar dat is niet genoeg. Per 1 augustus verandert daarom ook een deel van ons verhuurbeleid. 

Wat verandert er voor huurders?

Studenten met een campuscontract huren bij ons zoals in hun huurovereenkomst staat zolang zij studeren. Dit blijft zo. Wat er wel verandert is dat we het toezien hierop gaan aanscherpen. Dit doen we om onze woonruimtes weer vrij te maken voor nieuwe studenten. Over het handhaven van de campuscontracten zijn wij in overleg met Huurdersbelang Stadswonen (SHS). Verder bericht hierover volgt later. 

Huurders met een campuscontract hebben na het beëindigen of afronden van hun studie een half jaar de tijd om andere woonruimte te zoeken. Zij kunnen reageren op onze appartementen als zij inkomen hebben uit werk en op dat moment niet ouder zijn dan 27 jaar. Deze voorwaarde is er ook voor huurders zonder campuscontract die willen doorstromen. Per 1 augustus stellen we deze appartementen alleen nog maar beschikbaar aan onze huurders, zodat zij meer kans maken om deze te kunnen huren. Een andere wijziging is dat we deze woningen per 1 augustus verhuren voor maximaal vijf jaar, om deze weer vrij te maken voor nieuwe huurders die gaan werken.     

Geplaatst in Beleid, Nieuws en getagd met , .
jairusbarry

Jai'rus Barry

Beheerder sinds 2013 en wooncommissielid sinds 2009 tot 01-03-2020