Plaatsing statushouders

Vandaag hebben de eerste 5 statushouders (vluchtelingen met veen verblijfsvergunning) de huurovereenkomst getekend en is er door de achterblijven bewoner, beheerder of medewerker verhuur een rondleiding in het gebouw georganiseerd. Momenteel zijn er nog geen statushouders geplaatst in ons pand wegens geen match. Donderdag 2 juni 2016 krijgen nog 6 statushouders een kamer.

Stadswonen heeft een taakstelling om 65 mannelijke statushouders te plaatsen. Stadswonen is van plan om in units, waarbij de achterblijvers niet hospiteren  statushouders te plaatsen om zo een aantal van deze jongeren een kans te geven.

Het gaat om mannelijke statushouders met een HBO – of vergelijkbare opleiding. Deze mannen komen uit Sirië en spreken redelijk Engels en soms een beetje Nederlands.

Als beheerder ben ik zelf voorstander van de plaatsing. Nu nog een paar bewoners. Gaat jou medebewoner verhuizen en heb je een voorkeur voor een statushouder om hem wegwijs te maken in Rotterdam. Stuur mij je beheerder een e-mail boezemsingel@gmail.com.

 

 

Geplaatst in Geen categorie.
jairusbarry

Jai'rus Barry

Beheerder sinds 2013 en wooncommissielid sinds 2009 tot 01-03-2020

Geef een reactie